Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسائل اقتصادی گفت: اکنون ۵۰۰ هزار فارغ التحصیل بیکار در رشته حقوق در کشور وجود دارند که بخش اعظم آن‌ها با مشکل مجوزدهی روبرو هستند که راهی جز ادامه ندادن در این مسیر و یا رفتن به سراغ فعالیت‌های دیگر ندارند.

علی سعدوندی؛ استاد اقتصاد و کارشناس مسائل اقتصادی درباره ایجاد سامانه‌ای واحد برای ارائه مجوز برای کسب و کار‌ها از سال‌های گذشته در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو گفت: بحث راه اندازی درگاهی واحد به عنوان متولی مجوزدهی از ۱۰ سال گذشته مطرح شده بود، اما پیشرفت زیادی نداشت و تا حدودی متوقف مانده بود، ولی در ماه‌های اخیر پیشرفت زیادی پیدا کرده و مجددا در حال احیا شدن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مسئله می‌تواند امید‌های زیادی را برای موفقیت در راه اندازی این سامانه به همراه داشته باشد.

وی با تاکید بر لزوم همراهی سایر نهاد‌ها و ارگان‌ها با این سامانه گفت: متاسفانه بعضی از دستگاه‌ها با این سامانه همکاری‌های لازم را ندارند درحالیکه موفقیت و تسهیل و تسریع در روند مجوزدهی نیازمند تعامل میان دستگاه‌ها با این سامانه است.

سعدوندی اضافه کرد: باید استعلام‌ها برای دریافت مجوز از طریق الکترونیکی فقط از مسیر همین درگاه واحد باشد و دیگر نیازی به ارائه مدارک بیشتر به مراکز دیگر وجود نداشته نباشد. این موضوع نیازمند همراهی سایر دستگاه‌ها و وزارتخانه هاست. از طریق این سامانه می‌توان دستگاه‌های متخلفی که همکاری‌های لازم را با این درگاه نمی‌کنند شناسایی کرده و جریمه شوند. از سوی دیگر سازمان‌هایی که طبق قانون با این سامانه همراهی لازم را کرده اند و در جهت شکوفایی اقتصادی کشور گام برداشته اند را شناخت.

وی با اشاره به اینکه اکثر صنایع ارائه مجوز‌ها را در حیطه قدرت خود می‌دانند تا هر فردی که از نظر آنان دارای صلاحیت است به بازار کار وارد شود، گفت: کسب و کار‌های سنتی همواره با کسب و کا‌های جدید مقابله می‌کنند، ولی دولت در این حوزه باید برای تسهیلگری در دریافت مجوز‌ها ورود کند و افراد جدید را به راه اندازی کسب و کار‌ها دعوت نماید.

سعدوندی تصریح کرد: تعارض منافع از حذف موانع برای ورود کسب و کار‌های جدید جلوگیری می‌کند و در همه صنایع هم این مشکل وجود دارد و تا زمانی که این مشکل رفع نشود اقتصاد ایران امکان تغییر نخواهد داشت.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به عملکرد قابل قبول وزارت اقتصاد در راه اندازی درگاه ملی مجوز‌ها گفت: قدم اول در این مسیر به خوبی برداشته شده است، اما هنوز مشخص نیست قدم‌های بعدی بر همین اساس برداشته می‌شود یا با تعلل روبرو خواهد شد. دولت باید برای موفقیت در این مسیر به طور قاطع با نهاد‌هایی که در برابر این سامانه مقاومت می‌کنند برخورد نماید، زیرا در غیر اینصورت نمی‌توان به آینده این طرح امید زیادی داشت.

سعدوندی با اشاره به تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ که هیچ دستگاهی نمی‌تواند به جز درگاه ملی مجوز کسب و کار اعطا کند، افزود: قانونی شدن استفاده از یک درگاه واحد جهت گیری قابل قبولی است، زیرا سرپیچی از آن تخلف و اقدام غیرقانونی محسوب می‌شود، اما این موضوع به تنهایی کفایت نمی‌کند، زیرا بسیاری از قوانین پیش از این مصوب شده اند، اما یا اجرایی نشده و یا به طور کامل پیاده نشده اند.

وی درباره ارتباط راه اندازی درگاه ملی مجوز‌ها در راستای رفع انحصار و تسهیل گری در جهت اشتغالزایی گفت: درگاه ملی مجوز‌ها می‌تواند نقش مهمی در راستای اشتغالزایی ایفا کند، زیرا با تسهیل گری در این بخش می‌تواند شرایط را برای راه اندازی کسب و کار‌ها فراهم نماید. در شرایط فعلی یکی از مهمترین موانع برای آغاز کسب و کار موضوع مجوزهاست. اکنون ۵۰۰ هزار فارغ التحصیل بیکار در رشته حقوق در کشور وجود دارند که بخش اعظم آن‌ها با مشکل مجوزدهی روبرو هستند که راهی جز ادامه ندادن در این مسیر و یا رفتن به سراغ فعالیت‌های دیگر ندارند. نکته بسیار مهم در این زمینه عدم پیوستن کانون وکلا به درگاه ملی مجوز‌ها برای شفاف شدن فرآیند صدور مجوز است که تاکنون به وقوع نپیوسته است.

سعدوندی در پایان بیان کرد: تا پیش از این علی رغم همه شعار‌های داده شده مانع زایی در مسیر کسب و کار‌ها در برابر مانع زدایی بوده است و با این روندی که در حال طی شدن است انتظار می‌رود روند تسهیل گری تداوم داشته باشد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: درگاه ملی مجوز های کشور رانت انحصار انحصار وکالت بیکاری اشتغال درگاه ملی مجوز ها کسب و کار ها راه اندازی دستگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۴۶۲۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور مجوز خرید و راه‌اندازی خط تولید کشتار مرغ در همدان

مدیر‌عامل سازمان همیاری شهرداری‌های استان همدان، گفت: مجوز خرید و راه‌اندازی خط تولید کشتار مرغ صادر شد. - اخبار استانها -

مهران حاجیان در گفت‌وگو با خبرنگار ‌تسنیم در همدان، افزود: کشتار‌گاه دام همدان 60 درصد گوشت قرمز ناستان را تامین می کند این کشتارگاه صنعتی دام در زمینی به وسعت 17 هکتار و زیر‌بنای 12 هزار‌متر‌مربع راه‌اندازی و روزانه با کشتار 400 دام سبک و سنگین نیاز گوشت قرمز شهر‌های همدان، بهار، لالجین، مریانج، اسد‌آباد، صالح‌آباد و غیره تامین کرده است.

وی بیان کرد: اکنون این واحد صنعتی برای 143نفر مستقیم و 700نفر غیر‌مستقیم شغل ایجاد کرده است و برنامه‌ریزی برای راه‌ا‌ندازی صنایع فر‌آوری پائین‌دستی مانند تولید ژلاتین، پشم، پوست، پت فود، چرم، صنایع سوسیس و کالباس و غیره انجام شده است.

مدیر‌عامل سازمان همیاری شهرداری‌های استان همدان در بخش دیگر سخنان خود با یاد‌آوری دریافت مجوز واردات دام سبک و گوشت‌گرم از کشور‌های آسیای میانه، اظهار داشت: هیئت مدیره سازمان مجوز خرید و راه‌اندازی خط تولید کشتار مرغ را صادر‌ کرده است.

حاجیان درباره این واحد صنعتی فر‌آوری پروتئین سفید در همدان، گفت: پیش‌بینی سرمایه‌گذاری طرح 180‌میلیارد‌تومان است که با پیشرفت‌کاری 30 درصد، ظرفیت کشتار چهار هزار قطعه مرغ دارد و برای 60 نفر مستقیم و 200 نفر غیر‌مستقیم شغل ایجاد خواهد کرد که نقش موثری در کاهش سودا‌گری بازار این محصول پر‌تقاضای پروتئینی خواهد داشت و مازاد تولید صادر خواهد شد.

وی بخش دیگر سرمایه‌گذاری سازمان همیاری شهرداری‌های استان همدان مرتبط با مدیریت فضای گردشگری بی‌نظیر سراب گیان نهاوند عنوان کرد و گفت: نصب دوربین پایش تصویری و پلاک‌خوان در محیط، بهسازی و نوسازی کلبه‌ جنگل‌بانی منطقه، 150 هکتار نهال و بذر‌کاری از برخی اقدام‌های ضروری برای حفاظت و افزایش بهره‌وری روز‌افزون این فضای طبیعی وگردشگری در اختیار سازمان است.

مدیر‌عامل سازمان همیاری شهرداری‌های استان همدان با اشاره بر این که از اهداف اصلی سازمان در این منطقه تسهیل ارائه خدمات است، افزود: بهسازی مسیر دسترسی با لکه‌گیری و آسفالت‌ریزی، جذب و به‌کار‌گیری16 نیرو برای آبیاری و ایجاد آتش‌بر در محدوده مرتبط به منطقه گردشگری سراب‌گیان، استقرار جنگل‌بان برای حفاظت از محیط و غیره از دیگر‌ اقدام‌های این حوزه است.

حاجیان با یاد‌آوری این‌که سازمان‌ همیاری شهرداری‌های استان همدان خدمات حمایتی و تخصصی مرتبط، به 33 سهامدار(شهرداری‌ها) با هدف تامین خود‌کفایی شهرداری‌ها ارائه داده است، گفت: برخی از این خدمات شامل انعقاد قرارداد مکرر با شهرداری‌ها برای تامین ماشین‌های عمرانی(گریدر، کمپرسی، باب‌کت و لودر) انعقاد 30 قرار‌داد برای طراحی فنی و مهندسی شهرداری‌های استان، ایجاد سایت پلن، سازه‌، معماری، المان‌سازی و غیره بیان کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صدور مجوز خرید و راه‌اندازی خط تولید کشتار مرغ در همدان
  • واکنش جشنواره کن به اعتصاب‌ فراگیر کارکنانش | حقوق ناکافی، ساعات طولانی کار بدون بیمه بیکاری | ما شما را را درک می‌کنیم، اما...
  • درخواست مجوز برای این صنف بیشترین تقاضا را دارد | ۲۵ اردیبهشت ؛ پایان مجوزهای کاغذی
  • صدور مجوز راه‌اندازی رشته موسیقی در هنرستان هنرهای زیبای چهارمحال وبختیاری
  • دانشگاه فنی و حرفه ای بیش از ۱۰۰ رشته بدون داوطلب را حذف کرد
  • درگاه ملی مجوزهای کسب و کار، سدی در برابر انحصار
  • حمایت سند تحول قضایی از متقاضیان ورود به مشاغل حقوقی
  • راه‌اندازی صنایع پایین‌دستی پتروشیمی ایلام بهترین فرصت برای توسعه استان ایلام
  • ظرفیت کافی برای به‌کارگیری فارغ التحصیلان مامایی وجود ندارد
  • مجوز راه‌اندازی پارک آبی در ابهر دریافت شد